camere Ziarul de Mioveni Protectia datelor

Educație medicală pentru elevii din Mioveni

Așa cum v-am informat, elevii din Mioveni învăța cum să acorde primul ajutor, în cadrul unui proiect încheiat între Primăria orașului și Serviciul Județean de Ambulanță Arge-Substația Mioveni.

În luna martie, peste 200 de elevi de la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni au fost instruiţi cum să procedeze în situaţii la limită şi cum să salveze vieţi.

Joi, 18 aprilie a fost râdul elevilor de la Școala Gimnazială “Liviu Rebreanu” să asiste la manevrele efectuate de către asistenții medicali Emil Pravăț, Daniel Dobre, Iuliana Dobre și Andreea Ciobanu.

Elevii au încercat rând pe rând să exerseze tehnicile de resuscitare pe manechinele speciale și au participat activ la această lecție deschisă.

Proiectul educațional ”Cum și când să intervii” va continua în perioada următoare la toate unitățile de învățământ de pe raza orașului.

Free Joomla Lightbox Gallery

Concert caritabil "ÎMPREUNĂ PENTRU BOGDANA"

caritabil bogdanaMarți, 23 aprilie, de la ora 18:00, artiștii Petrică Mâțu Stoian, Cristina Turcu-Preda, Daniela Cernea, Maria Loga, Rodica Mitran, Victorița Lăcătușu, Alin Matei, acompaniați de Orchestra Doina Argeșului - dirijor Vigil Iordache, se vor afla pe scena Cetrului Cultural Mioveni. Concertul are latură umanitară, pentru salvarea vieții tinerei scriitoare Bogdana Elena Simionescu, diagnosticată cu necroză vasculară și osteoporoză postoperatorie. Spectacolul va fi urmat și de lansarea volumului ,,Sufletul, Dumnezeu, Lumina, Iubire si Cuvant" - al poetei Bogdana Elena Simionescu.
Intrarea este liberă, însă cei care doresc să o ajute pe Bogdana o pot face donând bani în timpul concertului în urnele amplasate în sală, sau în conturile:
Lei: RO61BTRLRONCRT0413663401
Euro: RO11BTRLEURCRT0413663401
Acestea sunt deschise la Banca Transilvania pe numele Simionescu Bogdana Elena, SWIFT BTRLRO22.
Spectacolul este organizat de Centrul Cultural Județean Argeș, cu sprijinul Consiliului Județean, al Primăriei orașului Mioveni și al Centrului Cultural Mioveni.

Concursul Național de Dans ”ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR”și-a desemnat câștigătorii

Așa cum v-am informat, miercuri, Centrul Cultural Mioveni a fost gazda Concursului Național de Dans ”Împreună pentru viitor’’, etapa județeană.

Concursul a fost iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale special pentru elevii implicaţi în Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (S.N.A.C.) și s-a desfășurat în parteneriat cu ISJ Argeș, Primăria și Centrul Cultural Mioveni.

Secțiunile concursului au fost dans modern si dans traditional, iar cele 5 echipe participante au fost formate din elevi voluntari proveniți din unitățile de învățământ care derulează parteneriate în cadrul S.N.A.C. și elevi beneficiari, cu dizabilități.

Iată câștigătorii:

Secțiunea 1 - Dans modern

Premiul special al juriului – Grădinița Specială „Sfânta Elena” Pitești - echipa „PUIȘORII”

Locul I - Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia” Ștefănești – echipa „SPECIAL STAR”, în parteneriat cu Școlala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”- Ștefănești

Locul I- Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfântul Nicolae” Câmpulung – echipa „FLORILE PRIMĂVERII”, în parteneriat cu Școlala Gimnazială „NANU MUSCEL” Câmpulung

Locul II - Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Marina” Curtea de Argeș - echipa „ARGESIS”, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu” Curtea de Argeș

Secțiunea 2 - Dans Tradițional

LOCUL I - Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Marina” Curtea de Argeș - echipa „DORURI ARGEȘENE”, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu” Curtea de Argeș

LOCUL II - Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfântul Nicolae” Câmpulung – echipa „TEMERARII” - în parteneriat cu Colegiul Național „Dinicu Golescu” Câmpulung

LOCUL III - Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia” Ștefănești – echipa „BRĂTOIARA”, în parteneriat cu Școala Gimnazială Vlădești

LOCUL III- Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfântul Stelian” Costești, în parteneriat cu Liceul Teoretic Costești

LOCUL III Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia” Ștefănești – echipa „VALEA MARE”, în parteneriat cu Școala Gimnazială „I.L Caragiale” Pitești, Școala Gimnazială „Nicolae Simonide” Pitești, Școala Gimnazială „Tudor Mușatescu” Pitești și Școala Gimnazială „Vintilă Brătianu” Ștefănești

Faza regională se va desfășura în data de 9 mai 2019, la Câmpulung în incinta Colegiului Național „Dinicu Golescu”, unde vor participa reprezentanți din 9 județe, iar faza națională se va desfășura în luna iunie, la Sighetu Marmației.

Free Joomla Lightbox Gallery

Campania privind stoparea violenței în școli continuă la Mioveni

violenta in scoliCampania iniţiată la nivelul oraşului privind prevenirea şi stoparea actelor de violenţă juvenilă în școlile din Mioveni a continuat și în această săptămână, cu alte două întâlniri. De data aceasta, parteneri de dialog au fost elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Mioveni și cei din cadrul Liceului Tehnologic Construcții de Mașini Dacia.
Discuțiile purtate și temele abordate au fost structurate în funcție de vârsta interlocutorilor și de domeniile de interes ale adolescenților. Întâlnirile interactive au cuprins dezbateri cu privire la consecințele actului de violență ca raspundere legală și socială, consecințele consumului de alcol, stupefiante sau etnobotanice, nocivitatea jocurilor de noroc, informări cu privire la posibilitatea de a deveni victimă a traficului de persoane, exploatarii sau abuzului de orice fel, anturaj, social media si violenta în mediul online și bullying-ul.
Campanie se adresează tuturor elevilor și va ajunge în toate unitățile de învățământ din Mioveni, prin intermediul acestui proiect inițiat de Primăria orașului Mioveni, în parteneriat cu specialiști din cadrul Direcției de Asistență Socială Mioveni, ai D.G.A.S.P.C. Arges, Poliția de Proximitate, Poliția Locală, psihologi și specialiști în comunicare.Aceste activităţi vor urma şi în zilele următoare:
17 aprilie – Scoala Gimnaziala „Liviu Rebreanu” – ora 12.00;
18 aprilie – Scoala Gimnaziala „G. Topârceanu” – ora 09.00;
18 aprilie - Liceul Tehnologic Constructii Masini – ora 10.00.

Consilierii locali au votat bugetul oraşului Mioveni

Bugetul Mioveniului pe anul 2019 a fost adoptat în ședința Consiliului Local de astăzi, valoarea fiind de aproximativ 25 milioane euro. Ședința finală din această seară a fost precedată de alte cinci cinci dezbateri publice, organizate în perioada 7-14 aprilie, în toate zonele și cartierele orașului, întâlniri în cadrul cărora a fost dezbătut proiectul privind bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul în curs, și au fost prezentate investițiile prevăzute pentru anul 2019.
Lista de investiții cuprinde peste 110 proiecte, dintre care 52 reprezintă lucrări în curs care trebuiesc finalizate, 40 sunt investiții și lucrări noi, iar restul reprezintă dotări cu echipamente, modernizarea unor servicii și alte cheltuieli.

99 188 444