camere Ziarul de Mioveni Protectia datelor

De ce și unde să colectăm selectiv?

afis a3 primaria mioveni rec 2019În multe gospodării, se aruncă zilnic o mulțime de deșeuri, statisticile arătând că majoritatea lor ajunge la gunoi și prea puține devin materie primă pentru alte produse. Mai exact, în România se reciclează doar 13% din totalul deșeurilor municipale, deși s-ar putea colecta separat peste 50% din totalul deșeurilor.

Ce putem face pentru a colecta selectiv?

Pasul 1. Vă propunem o schimbare de perspectivă: priviți deșeurile ca pe niște materiale folositoare, ce pot reintra în circuitul de producție, căci prin colectarea separată participați la diminuarea risipei și a poluării.

Suntem obișnuiți să privim obiectele folosite, de care nu mai avem nevoie, ca pe niște resturi inutile a căror destinație este groapa de gunoi. Cu toate acestea, o parte dintre deșeuri sunt materiale valoroase, care pot fi colectate separat, predate pentru reciclare și transformate apoi în materie primă pentru noi obiecte.

Pasul 2. Informați-vă despre cum puteți reduce consumul anumitor obiecte de care aveți nevoie, cum pot fi reutilizate, abia apoi reciclate. Doar așa reducem risipa și consumul excesiv de resurse naturale. De exemplu: împrumutați cărți de la prieteni, de la bibliotecă sau citiți în format digital, așa se reduce consumul de hârtie.

Pasul 3. Aflați ce materiale se pot recicla și unde le puteți lăsa folosind www.hartareciclarii.ro.

Vă încurajăm sa utilizați #HartaReciclării, prima platformă națională, participativă și educativă, a punctelor de colectare separate din țară, pentru toate tipurile de deșeuri reciclabile, de la hârtie, plastic, metal, până la electrocasnice, anvelope, deșeuri periculoase și multe altele.

În secțiunea “Unde reciclez?” de pe #HartaReciclării, aflați care este cel mai apropiat loc unde puteți lăsa materialele reciclabile. Comunitatea celor care reciclează se bazează pe fiecare dintre noi ca să adăugăm noi puncte de colectare atunci când le vedem! Sau să actualizăm punctele cu noi informații din teren!

Platforma Harta Reciclării este un proiect al ViitorPlus-Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă dezvoltat în parteneriat cu compania Coca Cola HBC România, fiind inclus în campania de educație pentru colectare selectivă Dupa Noi, strângem tot noi – și beneficiază de susținerea Ministerul Mediului - România.

Focul Lui Sumedru

afis focul lui sumedru 2019Locuitorii orașului, și nu numai, sunt invitați vineri, 25 octombrie 2019, la Mioveni, pentru a lua parte la milenara tradiție a aprinderii focului lui Sumedru.
Vechi de peste 2000 de ani, obiceiul este păstrat cu sfințenie în zona Argeșelului și are loc întotdeauna în noaptea de 25 spre 26 octombrie, chiar înaintea sărbătoririi Sfântului Dumitru, apărătorul păstorilor.
Primăria orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu unitățile de învățământ din oraș și cu sprijinul S.V.S.U Mioveni și al Sc Servicii Edilitare pentru Comunitate, vor organiza mai multe focuri simbolice în locațiile enumerate mai jos, unde se vor împărții peste 13.000 de covrigi.
Astfel, în data de 25 octombrie, de la ora 18.30, vă așteptăm cu mic cu mare, la sărbătoarea purificatoare a Focului lui Sumedru, în următoarele locații:

 • Grădinița Făget, ora 18.30
 • Școala Gimnazială Nr.1 Colibași, ora 18.30
 • Școala Gimnazială „George Topârceanu” Mioveni, ora 18.30
 • Școala Gimnazială Clucereasa, ora 18.30
 • Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” Mioveni, ora 18.30
 • Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” Mioveni, ora 18.30
 • Structura școlii „Liviu Rebreanu” – Racovița, ora 18.30
 • Liceul Tehnologic Construcții de Mașini, ora 18.30
 • Str. Morii (Zăvoi) - Racovița de Sus, ora 19.00

A început Campionatul Mondial de Darts!

72289264 1949111291900369 8568922241893400576 nMioveniul are 3 jucători în lotul național

Între 7 și 12 octombrie, la Grand Hotel Italia din Cluj Napoca, are loc Campionatul Mondial de Darts.

Evenimentul este unic în istoria acestui sport, întrucât este organizat pentru prima dată într-o țară din Europa de Est și abia pentru a opta oară pe continetul european, cu excepția țărilor din Marea Britanie, care au tradiție în această disciplină.

Campionatul Mondial de darts se va desfășura la masculin, feminin și juniori, ediția din acest an stabilind un record în privința numărului de participanți. La fiecare dintre cele trei clasificări, vor fi confruntări la simplu, dublu și pe echipe.

Federaţia Română de Darts anunță peste 650 de oficiali și jucători, proveniți din 55 de delegații. România, țară organizatoare, va participa prin lotul de opt jucători și jucătoare, plus patru juniori, având pentru prima dată în istorie sportivi la categoria din urmă. Lotul tricolor este format din: Andreea Brad, Carmen Stoean, Oana Bîrsan, Oana Cimpoca, Alexandru Stoian, Adrian Frim, Gabriel Pascaru, László Kadar, Geanina Vulc, Ionela Oltean, Mario Spânu și Robert Badea.

CS Darts Mioveni are un în lotul național 3 jucători. Este vorba de Adrian Frim, Gabriel Pascaru la seniori, și pe Mario Spânu la juniori.

În Mioveni vor fi amenajate 24 de secţii de votare

orasul din dronaÎn oraşul Mioveni se fac pregătiri pentru Alegerile pentru Președintele României ce vor avea loc în data de 10 noiembrie 2019.

În cazul în care niciunul dintre candidați nu întrunește majoritatea de voturi valabil exprimate ale alegătorilor înscriși în listele electorale permanente, se organizează al doilea tur de scrutin, în data de 24 noiembrie 2019.

Cei interesați pot consulta site-ul instituţiei www.emioveni.ro, secţiunea – Informații Publice-Alegeri, pentru a verifica secţiile de votare la care sunt arondaţi.

Ca și alegerile precedente, vor funcționa un număr de 24 secții de votare, astfel:

 1. Secţia de votare nr. 145 – GRĂDINIŢA ”FLORILE SOARELUI”- INTRARE 1, localitatea MIOVENI, strada Logofăt Stanciu Mihoveanu, nr.11
 2. Secţia de votare nr. 146 – LICEUL TEORETIC ”IULIA ZAMFIRESCU” – INTRARE C, localitatea MIOVENI, strada Petre Zugravu,nr.7
 3. Secţia de votare nr. 147 – fostul sediu al GRĂDINIŢEI din blocul M6, localitatea MIOVENI, strada Cărăneşti,nr.5
 4. Secţia de votare nr. 148 – GRĂDINIŢA ”FLORILE SOARELUI” – INTRARE 2, localitatea MIOVENI, Strada Logofăt Stanciu Mihoveanu, nr. 11
 5. Secţia de votare nr. 149 – DISPENSARUL UMAN, localitatea MIOVENI, Strada Cărăneşti
 6. Secţia de votare nr. 150 – ŞCOALA GIMNAZIALĂ ”LIVIU REBREANU” (Cămin Școală) – CORP B, localitatea MIOVENI, strada Eroilor, nr. 3
 7. Secţia de votare nr. 151 – LICEUL TEORETIC „IULIA ZAMFIRESCU” – INTRARE B, localitatea MIOVENI, strada Petre Zugravu
 8. Secţia de votare nr. 152 – ŞCOALA GIMNAZIALĂ „LIVIU REBREANU” – INTRARE ELEVI, localitatea MIOVENI, strada Eroilor, nr. 3
 9. Secţia de votare nr. 153 – ŞCOALA GIMNAZIALĂ „LIVIU REBREANU” – INTRARE PROFESORI, localitatea MIOVENI, strada Eroilor, nr. 3
 10. Secţia de votare nr. 154 – GRĂDINIŢA ”TIC-PITIC” (CREŞA CĂMIN), localitatea MIOVENI, strada Căminului, nr.1
 11. Secţia de votare nr. 155 – fostul sediu al GRĂDINIȚEI din blocul F9, localitatea MIOVENI, nr.230
 12. Secţia de votare nr. 156 –Școala Veche, cu sediul în Bulevardul Dacia nr.3
 13. Secţia de votare nr. 157 – CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR DACIA, localitatea MIOVENI, strada Radu cel Frumos, nr. 1
 14. Secţia de votare nr. 158 – fostul sediu al GRĂDINIȚEI din blocul T6, localitatea MIOVENI, strada Fraţii Goleşti, nr.1
 15. Secţia de votare nr. 159 – fostul sediu al GRĂDINIȚEI „CAMPIONII” din blocul T2A, localitatea MIOVENI, strada Unirii, nr.5
 16. Secţia de votare nr. 160 – GRĂDINIŢA “CAMPIONII”, localitatea MIOVENI, strada Părăşti, nr.1
 17. Secţia de votare nr. 161 – ȘCOALA GIMNAZIALĂ „GEORGE TOPÂRCEANU”, localitatea MIOVENI, strada Părăşti, nr. 26
 18. Secţia de votare nr. 162 – ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MARIN SORESCU” RACOVIȚA, localitatea RACOVIŢA
 19. Secţia de votare nr. 163 – fostul sediu al ȘCOLII RACOVIȚA DE SUS, localitatea RACOVIŢA, strada Nicolae Racoviceanu, nr.55 B
 20. Secţia de votare nr. 164 – ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 Mioveni, localitatea COLIBAŞI, strada Colibaşi
 21. Secţia de votare nr. 165 – CĂMINUL CULTURAL COLIBAȘI, localitatea COLIBAŞI, strada Colibaşi, nr.2B
 22. Secţia de votare nr. 166 – fostul sediu al ŞCOLII CLUCEREASA, localitatea CLUCEREASA, strada Gării, nr.9
 23. Secţia de votare nr. 167 – ȘCOALA PRIMARĂ FĂGETU, localitatea FĂGETU, strada Mănăstirii, nr.1
 24. Secţia de votare nr. 168 – CĂMINUL CULTURAL FĂGETU, localitatea FĂGETU.