camere centenar

MARIA CONSTANTIN VA CONCERTA LA MIOVENI

afis maria constantinConsiliul Local, Primăria Orașului și Centrul Cultural Mioveni, vă invită la evenimentul ”Sărbătoarea Muncii, Primăverii și Bucuriei”, organizat în perioada 28 - 29 Aprilie, pe platoul din Zona de Picnic din Făget.
Într-o atmosferă de serbare câmpenească, la marginea pădurii verzi, organizatorii v-au pregătit spectacole folclorice cu artiști cunoscuți și taraf, dar și multe alte surprize, atmosfera de sărbătoare fiind completată de prezența meșterilor populari, a producătorilor locali și comercianților de produse agroalimentare.
Spectacolele vor începe de la ora 17.00 și vor continua până seara tarziu.
Punctul culminat al acestui eveniment îl va reprezenta concertul de muzică folclorică, susținut în seara de duminică, 29 aprilie, de îndrăgita solistă Maria Constantin.

Ultimul apartament din Blocul T14 din Mioveni este oferit spre vânzare

18 ian bloc MioveniPrimăria Mioveni informează că în urma organizării celei de a 6-a etape de depunere a solicitărilor pentru achiziționarea apartamentului 23 din blocul T14 acest apartament nu a fost vândut.
Prin urmare, în perioada 23.04.2018 – 04.05.2018 se va organiza o nouă etapă de depunere a solicitărilor.
Cei interesaţi să-l cumpere vor putea depune dosar în această perioadă.
Amintim că apartamentul are 63,77 mp şi o terasă de 71,53 mp. Valoarea lui este de 269.930 de lei.
Criteriile obligatorii pe care trebuie să le îndeplinească solicitanţii pentru a putea participa la licitaţia publică organizată în vederea vânzării acestui apartament:
Să fie tineri în vârstă de până la 40 de ani, indiferent de starea civilă (necăsătoriţi sau căsătoriţi);
Să nu fi deţinut fiecare în parte şi să nu deţină în proprietate o locuinţă;
Titularul cererii împreună cu membrii majori ai familiei sau singur (în funcţie de starea civilă a acestuia) să realizeze venituri confirmate prin documente justificative care să le/îi permită achitarea în rate a locuinţei: veniturile lunare ale familiei/solicitantului să fie de 3 ori mai mari decât cuantumul ratei lunare (calculate raportat la preţul de pornire a licitaţiei) + dobânda (4%/an);
Titularul cererii împreună cu membrii majori ai familiei sau singur să facă dovada deţinerii sumei care se solicită drept avans (minimum 10% pentru apartamentele cu 2 camere);
Cel puţin unul dintre soţii membri ai familiei care solicită cumpărarea unei unităţi locative sau solicitantul (dacă acesta este necăsătorit) să aibă domiciliul pe raza administrativ-teritorială a oraşului Mioveni stabilit cel mai târziu pe data de 01.01.2017 sau să fie angajat cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată al unei societăţi de pe raza UAT Mioveni (contractul de muncă să fie încheiat înainte de 01.01.2017);
Să nu aibă datorii la bugetul local;
Să prezinte 3 giranţi; în situaţia în care solicitanţii/solicitantul nu pot/nu poate prezenta 3 giranţi, se poate achita preţul adjudecat al apartamentului licitat prin contractarea unui credit bancar prin programul Prima Casă (în această situaţie, avansul pe care trebuie să-l deţină solicitantul este de minimum 10% din preţul de pornire a licitaţiei pentru apartamentul respectiv, conform HCL nr. 53/2016).
Dosarele care se vor depune vor fi constituite din următoarele documente:

  • copii după cărţile de identitate ale membrilor familiei/solicitantului;
  • copie după contractul de muncă (dacă este cazul) al solicitantului sau adeverinţă eliberată de angajator (cu sediul pe raza UAT Mioveni) din care să rezulte că solicitantul este angajat cu contract de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată înainte de 01.01.2017;
  • certificat de căsătorie (dacă este cazul);
  • documente justificative din care să rezulte obţinerea unor venituri care să le permită achitarea locuinţelor;
  • dovada deţinerii avansului solicitat de Consiliul Local prin HCL nr. 53/17.11.2016 (10% pentru apartamentele cu 2 camere);
  • declaraţie notarială a fiecărui soţ/solicitantului că nu deţin şi nu au deţinut în proprietate o locuinţă;
  • dovada cu privire la achitarea tuturor obligaţiilor faţă de bugetul local;
  • declaraţii notariale şi adeverinţe pentru giranţi;
  • dovada preaprobării de către bancă a dosarului de credit prin programul Prima Casă, pe baza veniturilor solicitanţilor (dacă este cazul).

Persoanele interesate pot solicita informaţii suplimentare la Biroul Patrimoniu din cadrul Primăriei oraşului Mioveni (etaj 2, camera 17).

Voleibalistele au fost felicitate de conducerea Primăriei

Echipa voleiEchipa de volei a CS Dacia Mioveni 2012 a fost invitată azi, la sediul Primăriei Mioveni, unde jucătoarele şi staff-ul au primit felicitări din partea primarului Ion Georgescu și a viceprimarului Aurel Costache.
Sportivele au fost felicitate pentru calificarea la Turneul Final al Campionatului Național de Volei - Speranțe care s-a desfăşurat recent la Sibiu.
Conducerea Primăriei a reconfirmat suportul și interesul față de sportive și performanțele acestora.

Free Joomla Lightbox Gallery

Ziua Internaţională a Pământului, marcată la Mioveni

Ziua PamantuluiZiua Pământului a fost marcată la Mioveni printr-o serie de activități cu caracteristic ecologist și de mediu. Principalii actori au fost elevii școlilor și liceelor din oraș care au fost antrenați în activități diverse precum prezentări cu privire la utilizarea eficientă a resurselor Pământului și importanța ocrotirii acestuia, plantare de pomi și flori, sau vizite la Stația de Epurare a orașului Mioveni.
În prima parte a zilei, activitățile s-au desfășurat la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, unde elevii participat la o prezentare interactivă referitoare la importanța ocrotirii pământului, au prezentat materiale pe această temă și au amenajat un spațiu verde inedit și original în curtea școlii, sub forma atlasului geografic al lumii.
A urmat apoi o serie de vizite la stația de epurare a orașului Mioveni, unde elevilor le-a fost prezentat procesul de purificare a apelor uzate. Pe tot parcursul vizitei, elevii au fost însoţiţi de cadrele didactice și specialişti ai SEdC care au oferit informații amănunțite și explicate pe înțelesul lor, privind procesul tehnologic care stă la baza “drumului apei”.
Ultima activitate s-a desfășurat la spațiul de picnic din Făget, unde elevii și cadrele didactice au plantat peste 50 de puieți de stejar și frasin.
Evenimentul a fost organizat de Primăria orașului Mioveni și S.Ed.C. în parteneriat cu instituțiile de învățământ din oraș.
Ziua Pământului oferă oportunitatea de a sensibiliza opinia publică din întreaga lume cu privire la provocările care pot distruge bunăstarea planetei şi viaţa pe care o susţine Pământul.
Activitățile din cadrul proiectului educațional „Ziua Pământului” au avut drept obiectiv promovarea unei atitudini pozitive în legătură cu preocupările ecologice, sensibilizarea și conștientizarea cetățenilor asupra problemelor de mediu, precum și popularizarea activităților ecologiste în școlile și liceele din oraș și atragerea tinerilor în desfășurarea de activități concrete de cunoaștere a mediului precum și în acțiuni de protejare a acestuia.

Free Joomla Lightbox Gallery

Târg gastronomic organizat de elevii din Mioveni pentru colegii nevoiași

Aproximativ 3600 lei s-au strâns în urma unei acțiuni umanitare organizate, astăzi, de Şcoala Gimnazială “Liviu Rebreanu” din Mioveni .
În scop caritabil, elevii au gătit după reţetele părinţilor şi au vândut produsele alimentare pentru a face o bucurie colegilor lor cu o situaţie materială precară.
Mulţi elevi au venit cu prăjituri de toate felurile, pe care le-au vândut la preţuri cuprinse între 2 şi 5 lei.
De asemenea, aceștia și-au donat jucăriile și au pictat tot în scop caritabil.
Standurile cu prăjituri și jucării au fost amenajate în sala de sport.

DSC 0413 DSC 0428 DSC 0428
     
DSC 0431 DSC 0444 DSC 0450