camere Protectia datelor logo ziar mic Infrastructura Alfred prog bebelusul Harta interactiva

A început recensământul general agricol

recensamant agricol 2021De luni, 10 mai și până în 31 iulie 2021, are loc Recensământul General Agricol (RGA) scopul fiind colectarea de date privind structura exploataţiilor agricole din România, utilizarea terenurilor şi deţinerea animalelor. Acestea vor ajuta la elaborarea viitoarelor programe și politici agricole şi de dezvoltare rurală pentru țara noastră. 

Fac obiectul recensământului agricol acele exploatații care în perioada de referință (pentru suprafețe agricole utilizate în anul agricol 2019 – 2020, respectiv perioada cuprinsă între 1 octombrie 2019 – 30 septembrie 2020, iar pentru efectivele de animale 31 decembrie 2020) au utilizat suprafețe agricole mai mari sau egale cu 15 ari (1500 mp) și/sau au deținut mai mult de 10 păsări și/sau efective de animale (excepție făcând efectivele de cabaline). Principiul de înregistrare este cel al utilizării terenului.

Se va recenza întreaga exploatație agricolă, indiferent de numărul de locații unde utilizează suprafețe şi/sau deține efective de animale.

Autoritățile  atrag atenţia asupra importanţei acestui demers, care are loc o dată la 10 ani, fiind un recensământ de interes public.

În acest sens, conducerea Primăriei Mioveni face un apel la locuitori să comunice cu recenzorii şi să le permită accesul în gospodării, asigurându-i de confidenţialitatea şi siguranţa informaţiilor colectate, acestea fiind utilizate numai în scopuri statistice.

Datele şi informaţiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafeţelor agricole şi/sau deţinătorii de efective de animale, anunță Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Recensământul se va desfășura printr-un interviu între un recenzor și un reprezentant al exploatației agricole, care va oferi informațiile solicitate.

Cine nu va furniza informaţiile specificate în formular sau va da informaţii eronate sau incomplete riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei.

Recensământul este realizat de Institutul Național de Statistică, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Afacerilor Interne împreună cu structurile din subordinea acestora, cu suport tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.