camere Protectia datelor logo ziar mic Infrastructura Alfred

Verificarea instalatiilor de gaze este o obligație!

Verificare gazeConform normelor în vigoare, revizia instalației de gaze este o măsură obligatorie care trebuie realizată periodic, la un interval de maximum 10 ani, până la data scadentă a verificarii/reviziei, iar nerespectarea acestor obligații conduce la asumarea răspunderii clientului, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 179/2015. Revizia instalației de gaze se efectuează doar cu firme de instalații autorizate ANRE și agreate de către DISTRIGAZ.

Verificarea sau revizia tehnice a instalației de gaze precum și întreținerea și repararea instalațiilor de gaze intră în obligativitatea consumatorului/beneficiarului care va achita contravaloarea lucrărilor unei firme abilitată să facă aceste lucrări.

Necesitatea efectuarii acestor verificări periodice sau a reviziei genarale la 10 ani, după caz, este datorată faptului că acestea pot preveni accidente care ar pune în pericol viața și bunurile dumneavoastră sau vecinilor.

În prezent, la nivelul orașului mai multe scări de bloc și zeci de consumatori casnici riscă să rămână fără gaze, după ce acestora le-a expirat termenul de valabilitate al ultimei revizii. Conform contractului pe care consumatorii l-au încheiat cu furnizorul de gaze, până la prezentarea dovezii reviziei periodice, DISTRIGAZ va sista alimentarea cu gaze, ca măsură preventivă!

Nu minimalizați importanța acestor revizii, conștientizând pericolul la care vă expuneți!