camere Protectia datelor logo ziar mic Infrastructura Alfred

ATENȚIE! Nu blocați numărul de urgență 112 cu apeluri iresponsabile!

112Puteți suna la numărul de urgență 112 doar în caz de ameninţare reală la viaţă, la sănătate, la siguranţa personală sau a proprietăţii şi doar atunci când serviciile de urgenţă sunt necesare!

Potrivit statisticilor, zilnic la numărul unic de urgență 112 se primesc mii de apleuri, dintre acestea, un procent foarte ridicat, peste 40%, îl reprezintă apelurile non-urgente, sau diverse alte solicitări care nu întră în competența Serviciului 112.

Orice apel inutil, păcăleală sau fals la 112 blochează o linie şi poate bloca un apelant care se află într-o situație reală de pericol! epartamentele de urgență care se deplasează la o locație a unui apel fals devin indisponibile pentru o situație de urgență reală aparută în aceași perioadă de timp. Fiţi conştienţi de faptul că efectuarea de apeluri false către numărul 112 poate fi pasibilă de amendă.
Pentru non-situaţii de urgenţă sau care nu pun în pericol viaţa, cum ar fi pagube materiale, tamponări ușoare, fără victime, mașini blocate în parcare, furt, sau de vandalism - mai ales atunci când suspectul este plecat - apelați direct la secția de poliţia din apropiere sau de pe raza localității.

Cu toate acestea - atunci când în sunteti în dubiu dacă situația în care sunteți reprezintă o urgență sau nu, și ezitați să cereți ajutor de la 112, însă sunteți de bună credință, apelați cu încredere - 112. Ai putea salva viața cuiva!

Serviciul de urgență 112 asigură preluarea apelurilor de urgență de la cetățeni și transmiterea acestora către agențiile specializate de intervenție, respective Ambulanță, SMURD, Poliție, Pompieri, Jandarmerie, Salvamont, în vederea asigurării unei reacții imediate, uniforme și unitare pentru soluționarea urgențelor. Serviciul de urgență 112 este furnizat de Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență (SNUAU). Administratorul SNUAU este Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Mai multe informații găsiți accesând linkul www.sts.ro/ro/despre-112.