camere Protectia datelor logo ziar mic Infrastructura Alfred

Zi liberă Recensământ 2022: Cum se acordă şi cine beneficiază de liberul pentru autorecenzare?

liber recensamant 2022Angajații care participă la etapa de autorecenzare online au drept să primească o zi liberă plătită, acordată de angajator, însă doar după completarea formularului de autorecenzare, nu în avans.

Ziua liberă plătită se primește indiferent dacă persoana s-a autorecenzat acasă sau la punctele ARA (autorecenzare asistată)!

Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării, cel târziu în luna mai 2023.

După completarea chestionarelor, în decurs de maxim 7 zile acestea sunt validate, după care se generează Dovada de autorecenzare, care poate fi descărcată din site-ul www.recensamantromania.ro, pe baza CNP-ului personal. Ziua liberă poate fi luată în decurs de un an, de la data realizării autorecenzării.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare, participarea la recensământ și furnizarea de informaţii corecte și complete, fie prin metoda autorecenzării, fie prin intermediul interviului faţă-în-faţă cu un recenzor, sunt obligatorii.

Etapa de autorecenzare este programată între 14 martie – 15 mai 2022.

Autorecenzarea asistată se poate realiza atât de pe echipamentul propriu al persoanei care se autorecenzează, sub îndrumarea recenzorului ARA, cât şi de pe tabletele electronice puse la dispoziție de UJIR-uri prin intermediul Primăriei orașului Mioveni.

La nivelul orașului Mioveni activitatea de autorecenzare online asistată (ARA), se desfășoară în următoarele puncte de lucru:

  • Sediul Primăriei orașului Mioveni – Casa Căsătoriilor;
  • Clădirea Multifuncțională din satul Colibași, str. Colibași nr. 29 A;
  • Clădirea Multifuncțională din satul Făgetu, str.Mănăstirii nr.81B;
  • Fostul sediu al Școlii Clucereasa, satul Clucereasa nr. 9;
  • Casa de Cultură Racovița, satul Racovița, str. Nicolae Racoviceanu nr. 110.

Programul de lucru este de luni până duminică, iar relații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0730.444.754. Informații generale privind recensământul se găsesc în prezent pe pagina de internet http://www.recensamantromania.ro.