camere Protectia datelor logo ziar mic Infrastructura Alfred

Ceremonia de recepție a Spitalului din Mioveni

8Locuitorii orașului Mioveni au avut parte joi, 5 septembrie 2019 de un eveniment istoric în lumea medicală, prin organizarea ceremoniei de recepție a noului spital construit din fonduri de la bugetul local și central.

Momentul a fost marcat de administrația publică locală printr-o serie de evenimente publice.

Astfel, la primele ore ale dimineții, în Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia, a avut loc un seminar unde au fost discutate teme de actualitate din domeniul medical și a fost făcută o prezentare din punct de vedere tehnic și arhitectural a noului spital.

Ceremonia de recepție a clădirii a fost precedată de o slujbă de sfințire săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a oferit domnului Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni, distincția eparhială ,,Sf. Neagoe Vodă Basarab”.

La acest eveniment important au participat oficialități centrale, județene, locale, medici de renume și invitați din străinătate.

Amintim că spitalul are subsol, parter și 6 etaje, 250 de paturi, 6 secții și compartimente specializate fiind dotat cu angiograf pentru intervenții cardio-vasculare, aparatură de radiologie la cel mai înalt nivel cu rezonanță magnetică nucleară, computer tomograf, aparate de radiologie fixă și mobile, echipamente pentru intervenții minim invazive, dar și cu echipamente și sisteme moderne de ventilație, de filtrare și transport aer către fiecare etaj, separat.

Free Joomla Lightbox Gallery