camere Protectia datelor logo ziar mic Infrastructura Alfred

 • slide1.jpg
 • slide2.jpg
 • slide3.jpg
 • slide4.jpg
 • slide5.jpg
 • slide6.jpg
 • slide7.jpg
 • slide8.jpg
 • slide9.jpg
 • slide10.jpg
 • slide11.jpg

Convocare Consiliul Local Mioveni

În conformitate cu dispoziţiile art. 133 alin.(2) lit.a și art. 134 alin.(1) lit.a și art. 134 alin.(3) lit. b din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, se convoacă Consiliul Local al Oraşului Mioveni, în şedinţă publică extraordinară în data de 03.04.2023, ora 1100.

Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

 

Detalii

Proiectul ordinii de zi

ÎN ATENŢIA CETĂȚENILOR ORAŞULUI MIOVENI

atentieToți cetățenii din Mioveni, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice, care dețin „un sistem individual adecvat de epurare” (o fosă septică) au obligația de a se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate.

Legea, intrată în vigoare în luna mai, obligă pe orice proprietar de fosă septică să se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate. Termenul limită este 30 octombrie 2022.

Cererile de înscriere în Registru se pot găsi la sediul primăriei orașului Mioveni, sau de A I C I.

Proprietarii care dețineau o fosă septică sau o stație proprie de epurare la data aprobării hotărârii au obligaţia de a se înscrie în Registru în termen de 180 de zile de la data intrării în vigoare a legii.

Conform Hotărârii de Guvern nr. 714 din 26 mai 2022, proprietarii de fose septice au obligația de înscriere în Registru în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate.

În conformitate cu respectiva hotărâre, nerespectarea de către persoanele fizice și juridice a dispozițiilor art. 11 alin. (1) și (2) și art. 15 alin. (2), constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei.

Stiri si noutati

Colectare deșeuri reciclabile

- luni, 27 Martie, pentru locuitorii din Colibași și Făget
- miercuri, 29 Martie, pentru locuitorii din Racovița, Clucereasa și Mioveni (doar zona de case)

deseuri reciclabile

Apasă pe poza pentru mărire
Important: Deșeurile de hârtie – carton, plastic și sticlă nu trebuie să fie amestecate.
Sacul cu deșeurile reciclabile va fi scos la poartă, de unde va fi ridicat de către angajații operatorul de salubritate zonal.
Persoanele interesate pot obţine relaţii de la Biroul Protecţia Mediului din Primăria Mioveni, sau la numărul de telefon 0348/455 444 (interior 111).

Angajari & Concursuri

DESCOPERĂ NOUA APLICAȚIE MIOVENI CITY APP!

mioveni cityAplicația Mioveni City App este o platformă digitală interactivă în care pot fi găsite toate informațiile utile, agenda evenimentelor, ghid turistic, locații pentru petrecerea timpului liber și chiar social media sau news, însă există și un domeniu unde pot fi sesizate și raportate instant diverse incidente.
Principalele două componente ale aplicației sunt Ghidul Turistic Digital și Modulul de Raportări Incidente.

Ghidul Turistic Digital conține informații legate de obiective de interes turistic, trasee și rute turistice, agenda de evenimente culturale sau spectacole ale orașului, unitățile de cazare din oraș, restaurante, pub-uri, cafenele etc. Acest modul al Aplicației Mioveni City App se adresează, în mod direct, turiștilor români și străini, dar și comunității locale, agenții economici având la dispoziție un nou mijloc de promovare, centralizat, modern și rapid, unde își pot prezenta oferta de servicii pe care o pot actualiza în timp real.

De asemenea, prin modulul de Raportări Incidente, aplicația vine în ajutorul autorităților locale, care pot afla de diferite probleme, avarii, accidente într-un timp mult mai scurt, iar prin intermediul aplicației pot comunica măsurile concrete luate în rezolvarea acestora.
Un plus al Aplicatiei Mioveni City App constă în sistemul de notificări.
Astfel, cetățenii pot opta pentru a primi notificări pe telefonul mobil în legătură cu șantiere și lucrări publice, străzi închise, întreruperi ale alimentării cu apă și energie electrică, comunicate din partea administrației locale și altele.
Aplicaţia este un bun instrument de planificare a calendarului cultural, al evenimentelor sportive sau de orice alt tip, organizate în oraș. Pot fi aflate informaţii precise despre locul de desfăşurare, a modului de acces la eveniment şi, cel mai important, aplicaţia asigură asistenţă în orientare pe baza hărţilor Google.
Aplicația se poate descărca de pe Google Play pentru telefoanele cu sistem Andorid, sau de pe iOS App Store pentru iPhone.

google play 1 apple store 1